Home | Buitenland | Drie zeges voor Cees Kamminga

Drie zeges voor Cees Kamminga

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Drie zeges voor Cees Kamminga

MÖNCHENGLADBACH - Mönchengladbach mag bij Nederlandse rijders misschien minder in trek zijn dat Dinslaken of Gelsenkirchen, de prijzengelden zijn er in de meeste koersen zelfs lager dan in pakweg Alkmaar, maar Cees Kamminga zal geen spijt hebben van de trip van zijn cavalerie donderdag naar Duitsland. De Willemsoorder zag immers drie paarden winnen.

De eerste zege boekte Kamminga met dank aan landgenoot Simon Woudstra, die Be Stuck Paasloo voor Henk de Boer naar de zege reed. De vijf jaar oude merrie was in 1.15,5 over de mijl een stuk rapper dan de door Gerrit Steenge gefokte Sniper ST. Eigenaar De Boer heeft momenteel Famoso Paasloo in de aanbieding. De merrie is een kleindochter van Stuck, ook de moeder van Be Stuck Paasloo.

In een amateurkoers was Bea Kievitshof de snelste voor de stal van Kamminga. De dochter van Offshore Dream werd door Franz-Josef Pellander in 1.17,8 over 2100 meter naar winst gereden.

De derde winnaar die terugkeerde naar Willemsoord was Attrape Moi van Tinus Willemsen. De hengst ging in handen van Michael Nimczyk in 1.17,0 over 2100 meter naar de bloemen. De combinatie profiteerde daarbij van de uitschakeling van What a Feeling, die met Roland Hülskath te veel van haar lijn was afgeweken. Derde in dit nummer werd Lotis Photo met Henk Grift, terwijl Yorick Stardust (Simon Woudstra) voor de stal van Kamminga nog een vierde plek mocht bijschrijven. Met een eerste prijs van 800 euro was dit de meest lucratieve koers van de avond.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: