Home | Buitenland | Zeges Damalia en Charming Oreau

Zeges Damalia en Charming Oreau

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Charming Oreau: vijfde winst op rij Charming Oreau: vijfde winst op rij

PRAAG - Op de baan van Velka Chuchle was zondag sprake van een internationaal gezelschap winnaars. Niet alleen Tsjechische paarden, maar ook twee Russische winnaars, twee Franse triomfators, een Duitse heerser en een Oostenrijkse winnaar werden gehuldigd. Daarnaast waren met Damalia en Charming Oreau ook twee Nederlandse dravers succesvol.

Charming Oreau - die wordt getraind door Alle Loman - deed financieel goede zaken door de Tsjechische St. Leger te winnen. De vier jaar oude dochter van Eilean Donon en Oreau Hendrika klopte in 1.18,9 onder meer Meteor JDS (tweede), Voyou Renka (vierde), Colet la Brousse (vijfde) en de uitgeschakelde Cafu Boko. De rijdster van dienst was Alena Cemusova. Eerder won Charming Oreau ook al de Tsjechische Derby. De merrie was nu vijf keer op rij succesvol.

Amatrice Cemuseva had eerder al gewonnen met een ander paard van Alle Loman. Damalia klopte in een miniveldje van drie deelnemers onder meer Donadonitranss R. De winnende tijd van de door Jan Arend Glas gefokte draver was 1.19,5.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: