Home | Buitenland | Zeges Zephyr Dragon en Bestseller

Zeges Zephyr Dragon en Bestseller

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bestseller (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Bestseller (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BERLIJN - Op de baan van het Berlijnse Karlshorst konden vrijdag twee Nederlandse zeges worden genoteerd. Zowel Zephyr Dragon als Bestseller wist te zegevieren op de tweede baan van de Duitse metropool.

Zephyr Dragon was de sterkste in handen van gelegenheidsrijder Bernd Hobiger. De zoon van Nevele Cero O was in deze koers - die opmerkelijk genoeg geen prijzengeld kende - de rapste en klopte onder meer de als vierde aankomende Zanymeda Fortuna. Zephyr Dragon is nog altijd eigendom van fokker Tjalco de Witte. Er was weliswaar geen tijdopname voor deze koers, maar officieus werd 1.21,0 weergegeven voor de zevenjarige ruin, die in uitstekende vorm is. Zijn laatste zeven starts leverden vijf zeges en twee tweede plaatsen op.

Ook Bestseller wist te winnen op Karlshorst, waar de Royal Gull-merrie de sterkste was in 1.20,2 over 2000 meter. De door Dennis Spangenberg gereden draver klopte daarbij Becky Dragon. Bij ons was de door Hannie van der Leeden gefokte merrie enkele keren succesvol met André Bakker.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: