Home | Buitenland | Bella Bennesse stunt in Gelsenkirchen

Bella Bennesse stunt in Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bokito Starlake (Archieffoto) Bokito Starlake (Archieffoto)

GELSENKIRCHEN - Met een onder meer voor vooral de Duitse wedders verrassende winst van Denise Pennekamp, was Nederland zondag weer volop vertegenwoordigd tijdens de meeting van Gelsenkirchen. Al duurde het wel tot de zesde koers voordat de oranjeklanten voor de eerste maal mochten juichen.

Met dank aan Bella Bennesse, die door de Wieringerwaardse Denise Pennekamp in 1.17,6 over 2000 meter naar de winst werd gereden. Dat gebeurde namens haar streekgenoot Joop Schouten, die eigenaar is van de dochter van Santana Boko. De Schagenaar heeft zijn paarden al sinds mensenheugenis in training bij Siem Hartman, een overblijfsel uit de periode dat Hartman nog in de kop van Noord-Holland zijn entrainement had. Tweede werd Charlie Starlake met Karel Gerrits en Rob van Toor was met Duindigt-specialiste Ari naar Gelsenkirchen afgereisd voor een derde plek.

Harry Pools turfde als trainer een zege met Gloria Victoria. De merrie werd door Jens-Holger Schwarma in een rappe 1.14,5 over de mijl naar de winst gestuurd. Blacky Blue moest met Robbin Bot genoegen nemen met de tweede plek.

Dezelfde Bot mocht een half uurtje later zelf voorrijden met dank aan de winst van Moni Maker. De naar de vermaarde merrie vernoemde Com Karat-dochter was in 1.18,4 te snel voor Catwalk. Moni Maker is eigendom van Stal De Groningers.

Cees Kramer, vorige week nog actief in Zweden, won een amateurkoers met dank aan Bokito Starlake. De ruin soleerde in 1.16,7 naar de winst voor zijn eigenaar. De laatbloeier toonde zich al langer een dankbare aanwinst voor de liefhebber, een relatieve nieuwkomer in de sport.

Beoordeel dit artikel

4.50
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: