Home | Buitenland | Peaceful Way naar Noorwegen

Peaceful Way naar Noorwegen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Peaceful Way naar Noorwegen

OSLO - Een van de meest succesvolle merries die Ontario ooit rijk was, Peaceful Way, is verkocht aan Noorse belangen. Tijdens de mixed-sale van Harrisburg werd ze voor 110.000 euro afgeslagen aan de Noren Ingvild en Svein Seljord. Ze is momenteel drachtig van Credit Winner.

Peaceful Way stond jarenlang op eenzame hoogte als het ging om de merries van haar jaargang in noordelijk Amerika. Van 2003 tot haar voorlaatste koersjaar 2006 was ze vier keer op rij de beste in haar categorie in Canada en won ze talloze topkoersen in zowel Amerika als Canada. Haar laatste echt grote zege boekte ze in 2006 in de Maple Leaf Trotting Classic op Mohawk Raceway.

Onder de hoede van trainer Dave Tingley verdiende de dochter van Angus Hall tijdens haar loopbaan meer dan 3,2 miljoen dollar voor haar eigenaren Marvin Katz, Al Libfeld, Sam Goldband, fokker Angie Stiller en Linda Worrell. Dit kwintet zou vanwege onderlinge onenigheid de merrie van de hand willen doen. Na haar loopbaan werd de voormalige Oakville Stakes voor merries omgedoopt tot de Peaceful Way. Uiteraard kreeg ze ook (in 2008 was dat) een plekje in de Canadese Hall of Fame.

 

 

Beoordeel dit artikel

1.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: