Home | Buitenland | Tsjechische Derby naar Charming Oreau

Tsjechische Derby naar Charming Oreau

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Charming Oreau Charming Oreau

VELKA CHUCHLE - De Tsjechische Derby is dit jaar gewonnen door onze landgenoot Alle Loman, die de Nederlandse Charming Oreau naar de winst reed. In Tsjechië wordt deze koers verreden voor vierjarige dravers en op de erelijst staan al vele Hollandse namen. Vorig jaar was Bob Harley bijvoorbeeld nog winnaar.

Charming Oreau en Loman moesten in deze editie ook weer vooral afrekenen met Nederlandse tegenstand, hoewel die soms wel buitenlands geregistreerd was. Dat gold bijvoorbeeld voor de als tweede aankomende Meteor JDS en de als derde genoteerde Voyou Renka. Ook Cafu Boko (vijfde) en Colet la Brousse (ongeplaatst) kwamen aan de start.

Charming Oreau noteerde een winnende tijd van 1.17,6 over 2180 meter, waarmee de dochter van Eilean Donon en Oreau Hendrika veel rapper was dan de concurrentie. Het was de vierde winst op rij voor de merrie, die in ons land enige jaren geleden nog wist te winnen met Cornelis Loman.

In Velka Chuchle was er dubbele winst voor Busby Cartouche. De door Mart Bakker uit Stompetoren gefokte winnaar schreef beide versies van een heatdraverij op zijn naam met Jaromir Kotasek als rijder. Eerst klopte hij in 1.17,8 Sir Viking en Zazazoo. Laatstgenoemde won enkele jaren geleden nog de Derby in Tsjechië. In de tweede heat was de zoon van Juliano Star en Sugar Limburgia rapper dan I Can Fly Diamant en Sir Viking. Met 1.16,3 was Busby Cartouche ook in die koers oppermachtig. Voor de winnaar was het de vijfde en zesde winst in successie.

Net als een week eerder was er ook nu een overwinning weggelegd voor Doutje. De door Arend Jan Glas gefokte merrie was in 1.18,3 met Filip Lajner net iets rapper dan Damalia met Alle Loman. ook Doutje zagen we al op de baan van Wolvega in actie. Regelmatig doorkruist Alle Loman met zijn cavalerie immers Europa om er in ons land te starten.

Eerdere Nederlandse winnaars van de Tsjechische Derby:

1997 Cabipaan Kort met Alle Loman (Super Way-Apocalypse Now)

1998 Limon met Jaromir Kotasek (Alfresco-Warrie Renka)

1999 Mirage Dakota met Jaromir Kotasek (Nevele Impulse-Floor Buitenzorg)

2001 Orion Limburgia met Mykola Volf (Minnesota Viking-Glory Way)

2003 Rayonora F met Jaromir Kotasek (Hayo Oldeson-Kandonora F)

2004 Sandonora F met Jaromir Kotasek (Keller Lobell-Kandonora F)

2005 Top Palema; geboren als Toplotsa Limburgia met Zdenek Skobis (Alf Palema-Lotsa Pasta)

2006 Equalizer (Oostenrijk) met Jaromir Kotasek (Awesome Goal-Laika Boshoeve)

2008 Walkie Talkie met Jaromir Kotasek (Incredible Crafts-Nicotine)

2010 Zazazoo met Jaromir Kotasek (Passing Renka-Inside)

2012 Bob Harley met Vlateslav Samsurin (Love You-Miss Harley)

2013 Charming Oreau met Alle Loman (Eilean Donon-Oreau Hendrika)

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: