Home | Buitenland | Daredevil wint sterk op Solvalla

Daredevil wint sterk op Solvalla

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Blije gezichten na winst in de Jonkerprijs, links fokker Wolswinkel. Blije gezichten na winst in de Jonkerprijs, links fokker Wolswinkel.

Gisteravond wist de door Rob Wolswinkel gefokte Daredevil sterk voor de dag te komen op de piste van Solvalla. Na een parcours naast de leider, liet hij deze de laatste bocht uit eenvoudig zijn hielen zien.

Hij zegevierde in handen van Tony Wallin in 1.14.7/2140m en dit was goed voor een eerste prijs van SEK 30.000 voor eigenaar Ale Lindgren en trainer Diederik Meilink. De driejarige donkerbruine hengst van Ufo Kievitshof uit Whitney Stardust begon zijn carrière met een kwalificatie op Wolvega in 1.19.5 over de mijl. Zijn debuut zorgde direct voor het eerste klassieke succes van fokker Wolswinkel, want in handen van trainer Age Posthumus wist hij op Victoria Park Wolvega in 1.17.8/1609m de Jonkerprijs D op zijn naam te schrijven. Zijn overige twee starts op Nederlandse bodem (Productendraverij en Breeders Crown Tweejarige Hengsten & Ruins) leverden niet het gewenste resultaat op, maar de verhuizing naar Zweden heeft dus al spoedig zijn vruchten afgeworpen. Bij zijn vierde start op Zweedse bodem was het namelijk al raak in het zesde onderdeel van de V86 op Solvalla. Zijn winsom bedraagt inmiddels SEK 57.200 en hij wist bovendien zijn record met ruim 3 seconden (!) te verbeteren.

 

Voor wie de video van de koers terug wil zien, verwijs ik graag door naar de site van ATG Play (onderdeel Vinnare, V86 Del 2), via: atgplay.se

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Allright 5 sep 2013
Leuk, dat het je ook was opgevallen, Jarno ... !!

De eerste 2 starts van Daredevil waren trouwens in Finland.
Of hij daarna weer verkocht is, weet ik ook niet.
Nu in Zweden, was hij de eerste keer geschrapt op Bergsaker.
Daarna had hij (volgens de tipkaart V86 Solvalla van gisteren) op de grote dag van Sundsvall, tussen de koersen door, geweldig gewerkt.
En nu deze sterke overwinning vanuit het dooiespoor.
Het zal vast niet bij deze ene overwinning blijven ... ;-)
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Jarno Mollema Jarno Mollema Zoon van fokker/trainer/pikeur Arnold Mollema & steun en toeverlaat Jolanda. Samen met broertje Yanick eigenaar van A Miracle (Joker de Rozoy x New Creation). BSc International Business en MSc Small Business & Entrepreneurship behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Is allrounder op Drafsport.nl, schrijft artikelen, voorbeschouwingen, etc. Werkzaam geweest voor Runnerz alsmede Victoria Park. In het dagelijks leven werkzaam als Neuromarketeer en is mede-oprichter en eigenaar van een viertal Escape Rooms in Noord-Nederland.

Nieuwsbrief

Email: