Home | Buitenland | Kwartet Nederlandse zeges

Kwartet Nederlandse zeges

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Kwartet Nederlandse zeges

MÖNCHENGLADBACH – In Duitsland lijkt er weinig twijfel meer te bestaan over de aanstaande rijderskampioen, want Michael Nimczyk voegde in Mönchengladbach wederom twee zeges aan zijn totaal toe. Hij won met Ultramencourt en Kamina.

Zoals verwacht was er op de Duitse baan een zege voor Another Medo met Robin Vercammen. De combinatie nam snel de kop en won overtuigend in 1.16,5 over 2100 meter. De winnende ruin is een zoon van Passing Renka en Naander Medo en eigendom van Marleen Princen.

Winst was er ook voor Zippie Chippie met Simon Woudstra. De Spendic-zoon van Frans Oortveld was de rapste in 1.18,7 en klopte daarmee de Nederlandse merrie Claudia.

Indrukwekkend was de zege van Recordtime met Joyce Duivenvoorden. De door Henk Grift getrainde winnares zette een prima 1.17,4 op de chrono’s.

Harriman was met rijder Barendregt de sterkste in een stayerskoers voor amateurrijders, ondanks een kleine fout bij aanvang. De hengst noteerde 1.20,4 en wordt getraind door de later dit jaar naar Zweden afreizende Jan Wagenaar Jr.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: