Home | Buitenland | De oudste winnaar ooit is niet meer…

De oudste winnaar ooit is niet meer…

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
De oudste winnaar ooit is niet meer…

MT CARMEL – De man die vorig jaar op 97-jarige leeftijd zijn eigen record als oudste winnende rijder ooit wist te verbreken, is niet meer. Leo Burns overleed, één jaar na zijn laatste zege met zijn eigen paard Winsome Wyoming, eerder deze week. Als 98-jarige bewees hij: ‘even old soldiers die…’

Leo A. Burns werd in 1915 geboren en zou als rijder een marginale rol spelen binnen de sport. Zijn loopbaan leverde 254 zeges op en een verdienste van iets meer dan 300.000 dollar, maar vooral zijn zeges op hoge leeftijd – na zijn negentigste verjaardag won hij nog talloze koersen - kregen mondiale aandacht.

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: