Home | Buitenland | Knap succes voor Beverly Boko

Knap succes voor Beverly Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Knap succes voor Beverly Boko

HALMSTAD – De Linson’s Lopp voor vier- en vijfjarige merries op de baan van Halmstad is donderdag gewonnen door Beverly Boko. In handen van Stefan Persson werden Ella Haleryd en My Love Star in 1.13,9 over 2140 meter geklopt.

Het was de zesde winmst voor de dochter van Kadabra en Vision Boko. Laatstgenoemde is een merrie met een mooie moederlijn, waarin we onder meer Armbro Flight aantreffen. Dat was één van de beste Canadese dravers ooit. Ze stopte in 1966 als actief koerspaard en was toen de meest winnende draver in Canadese handen in de historie. Als driejarige werd ze tweede in de Hambletonian, nadat ze eerst nog de derde heat op haar naam schreef. Tot haar nakomelingen behoorden latere Hambo-winnaar Armbro Goal en wereldkampioene Armbro Regina.

Inmiddels heeft Beverly Boko een record van 1.12,0, een tijd die ze liep bij een derde plaats eind mei. Vorig jaar werd ze nog knap vierde in de finale van het StoChampionatet.

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: