Home | Buitenland | Cancan Rhythm naar snelle tijd

Cancan Rhythm naar snelle tijd

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Mystical Columbus won een gelegenheidskoers © www.traberfoto-sx.de Mystical Columbus won een gelegenheidskoers © www.traberfoto-sx.de

DINSLAKEN – De maandag op de baan van Dinslaken verreden koersdag leverde voor Cancan Rhythm de snelste tijd van de avond op. De draver uit het entrainement van Bas Crébas lijkt voor de komende maanden in de gaten te houden.

 

De avond werd gedomineerd door grote verrassingen en dus navenante uitbetalingen. Dat viel op zich wel mee met de imponerend winnende Cancan Rhythm, die tot 1.17,3 kwam. De merrie kwam weliswaar voor de eerste maal in actie op Dinslaken, maar de trainingsbaan van Crébas wijkt nauwelijks af van de rondingen in de Duitse baan.

Winst was er ook voor de wat van zijn lijn afwijkende Albert Cane, een ook in ons land bekend gezicht. Die verwees met Gaby Hendrickx als rijdster onder meer de enige tijd leidende Bass Victory (Adri van Wijngaarden) naar een ereplaats.

Jabano (Harry Pools) profiteerde van een mindere dag van Diamond Idzarda, die derde werd. De winnende hengst zette een winnende tijd neer van 1.19,8, ruim voldoende om Coco Newport terug te wijzen.

Winst was er ook voor de Grand Old Lady van de Duitse drafsport, Rita Drees. Ze reed favoriet Danyel Gerard naar de bloemen, waardoor alle drie de amateurkoersen door amatrices werden gewonnen. De winnende ruin is een zoon van Brenda Boszorg en ook gefokt door diezelfde stoeterij van de familie Bos.

Charlie Starlake is een nieuwe aanwinst van de familie Gerrits en de ruin zegevierde maandag met Karel Gerrits in een vlotte 1.19,7. De door de familie De Groot gefokte zoon van Juliano Star was in deze koers als favoriet van start gegaan.

Tom Kooyman scoorde een zege met Anton Wielinga. De hengst zette een andere draver waar Kooyman in het verleden wel mee koerste (Zoe’s Friend van Toy Merx) in 1.18,5 terug naar de tweede plaats.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: