Home | Buitenland | Yke Starlake en Barber Ann winnen

Yke Starlake en Barber Ann winnen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Barber Ann won ooit in Emmeloord © www.mbfotos.nl Barber Ann won ooit in Emmeloord © www.mbfotos.nl

PORTMARNOCK – In het Ierse Portmarnock waren zondag weer twee Nederlandse zeges weggelegd. Zowel Yke Starlake als Barber Ann boekte een winst.

Voor Yke Starlake was dat allang niet meer de eerste zege in zijn nieuwe vaderland. De uit het Noord-Hollandse Starnmeer afkomstige draver wint er namelijk aan de lopende band. In handen van Jonathan Dunne zette hij nu een overtuigende overwinning in 1.16,7 neer. Hij klopte onder meer de Belg Dancer of Butcher (voorheen van Kenneth de Poorter), Winnetou W, Zippora Rich en Zarda de Linde.

Barber Ann hoefde met Paul Kelly aanzienlijk minder rap om te kunnen zegevieren. De ooit een keer met André Bakker op het gras van Emmeloord winnende merrie dook net onder de 1.20. Ze was destijds eigendom van de vriendengroep die onder de noemer Nicky Stable actief is.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: