Home | Buitenland | Nederlandse successen

Nederlandse successen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bertille va Unia (Archieffoto) Bertille va Unia (Archieffoto)

KOPENHAGEN – Tijdens de koersdag waarop ook de Copenhagen Cup werd afgewerkt, scoorden nog meerdere Nederlandse paarden op de baan van Charlottenlund. Armando Kievitshof, Bertille va Unia en Rock About namen een zege mee naar huis.

Armando Kievitshof won met Adrian Kolgjini in een tijd van 1.12,5 over 2000 meter. Hij versloeg onder meer Brasil Boko. De door Fred Maarsen gefokte Ganymede-ruin vestigde onlangs nog een Duits record voor ruinen over de stayersafstand, maar moest dat inmiddels alweer afstaan aan Jasper Lane. De in het begin van zijn loopbaan door Cees Kamminga getrainde Armando Kievitshof ontpopte zich dit jaar ook al tot een uitstekende montédraver.

Bertille va Unia was met Joakim Lövgren de sterkste in een tijd van 1.12,7 over 2000 meter. De winnende dochter van Defi d’Aunou en Vrouwe van Unia was eerder dit jaar met Patrick de Haan al seriewinnares in Wolvega en won na haar vertrek naar Lövgren ook al met André Bakker op Zweedse bodem. De in Kopenhagen in dit nummer als favoriet begonnen Ygold van Ranum legde met Erwin Bot beslag op een vierde plaats.

De dochter van Defi d’Aunou en Vrouwe van Unia bevestigde drie recente zeges die ze behaalde met Patrick de Haan op de baan van Wolvega, plus vervolgens één met Bakker bij haar Zweedse debuut op Jägersro. In handen van de oud-Wolvegaaster kwam ze bij haar vijfde winst op rij tot een tijd van 1.15,8 over 2640 meter.

In de slotkoers haalde Arnold Mollema uit met zijn Rock About. De winnende combinatie zette een overtuigende 1.14,8 neer. De zoon van Unforgettable oogt als een groot talent en ongetwijfeld zal ‘Pietertje’ zijn bijna twintig eigenaren nog vele mooie momenten bezorgen.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: