Home | Buitenland | Bigboy Limburgia breekt door

Bigboy Limburgia breekt door

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Admiral As © www.traberfoto-sx.de Admiral As © www.traberfoto-sx.de

GELSENKIRCHEN – De elf jaar oude Admiral As blijkt perfect te combineren met amatrice Sina Baruffolo, zijn 21-jarige rijdster. Donderdag reed het duo voor de derde maal dit jaar naar de zege op de baan van Gelsenkirchen.

Al voor het ingaan van de slotronde was duidelijk dat Admiral As de 25 meter achterstand op de koppaarden had weggepoetst. “Eenmaal aan kop is er niet zo veel meer te vrezen”, aldus de studente uit Essen. “ Het is een geweldig, lief en makkelijk te rijden paard. Het is een goede bandenstarter en zet zich altijd voor de volle honderd procent in. Het is mooi dat ik achter zo’n paard mag zitten.” Tweede werd de verrassende Year of Transs R met Feike Wilpstra.

Bigboy Limburgia wordt inmiddels een heuse topper bij Rob van Toor. Na een indrukwekkend optreden op 1 mei werd door de Zuid-Hollander dit keer voor een meer afwachtende tactiek gekozen en ook dat bleek succesvol. De winnaar tikte af in een knappe 1.15,8 over 2000 meter.

Ook de niet van talent gespeende More Caviar zegevierde. De derde aankomende van de Adbell Toddington-Rennen werd door Arnold Mollema in 1.14,9 naar de winst gereden en lijkt straks in het Derby-weekeinde in Berlijn een paard te zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Een mooie kanshebber op klassiek materiaal voor Draviet Stables.

Jan van Dooyeweerd won met Casanova, de ruin die gezien zijn moeder Puk R altijd een emotionele waarde voor de Hoofddorper zal hebben. De winnende tijd was 1.16,6 over 2000 meter en de combinatie klopte Cronos F Boko (Age Posthumus), Van Dooyeweerd zijn tweede staldeelnemer Baltimore Bullit en Coominya met Caroline Aalbers

Rick Wester voerde door hem getrainde Donovan Norg naar de winst. De draver van Classic Trot Stable was in 1.17,8 beduidend sneller dan Julio Cortina met Robbin Bot.

Winst was er ook voor Lady perfect van Anna Koenen, die door Didier Kokkes naar de winst werd gereden. De merrie haalde de winst verrassend op in 1.18,0 over 2000 meter.

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: