Home | Buitenland | Quaker Jet verder als dekhengst

Quaker Jet verder als dekhengst

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Quaker Jet verder als dekhengst

VINCENNES – De actieve loopbaan van Quaker Jet is ten einde. De hengst die in zijn loopbaan meer dan 1,7 miljoen euro verdiende, gaat verder als dekhengst aan zijn reputatie werken.

Tot de grootste zeges van Quaker Jet behoren die in het Critérium de Vitesse, de Prix René Ballière en de Prix de l’Atlantique. Het laatste optreden van de zoon van Love You is daarmee de Prix des Ducs de Normandie, medio mei. In die door Texas Charm gewonnen koers speelde de hengst van Jean-Etienne Dubois geen voorname rol.

Quaker Jet kwam twee maal uit in de Prix d’Amérique. In 2010 was hij met een tweede plaats achter Oyonnax heel dicht bij de winst. Een jaar later werd hij vijfde in de door Ready Cash gewonnen editie van 2011.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: