Home | Buitenland | Vercruysse heeft titel binnen

Vercruysse heeft titel binnen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Vercruysse heeft titel binnen

MAUQUENCHY – Het vierde onderdeel van het WK voor beroepsrijders heeft het evenement in een definitieve plooi gelegd. In Mauquenchy werd duidelijk dat Pierre Vercruysse de titel binnen de landsgrenzen gaat slepen.

Voor de eerste maal werd tijdens de titelstrijd linksom gekoerst op de baan van 1300 meter lengte. Onder matige weersomstandigheden moest Vercruysse zijn veilig ogende marge ten opzichte van Björn Goop (31 punten) zien te verbeteren. De Zweed zag voorafgaande aan de meeting op de baan in Normandië nog wel mogelijkheden de titelstrijd nieuw leven in te blazen, maar daar kwam weinig van terecht.

In het eerste onderdeel hielden de beide kemphanen elkaar nagenoeg in evenwicht. In de door de aan een snelle opmars begonnen Deen René Kjaer gewonnen rit werden Vercruysse en Goop respectievelijk tweede en derde. Daarna was een zege van Vercruysse voldoende om zijn kansen te bevestigen, ook al werd Goop wederom knap tweede. Het thuisvoordeel had zich tijdens een dergelijk evenement wederom uitbetaald.

De volgende onderdelen waren dus vooral van statistisch belang, met zeges van de Amerikaan Jason Bartlett (al zijn tweede winst tijdens dit WK), Mika Forss (Finland) en de Spanjaard Antonio Pocovi als te memoreren wapenfeiten. In het kampioenschap rest nog één koers, die voor de derde plek nog gevolgen kan hebben.

De stand na de vierde dag:

Pierre Vercruysse (Frankrijk) 210

Bjorn Goop (Zweden) 171

Eirik Hoitomt (Noorwegen) 149

Mika Forss (Finland) 146

Antonio Frontera Pocovi (Spanje) 136

Gerhard Mayr (Oostenrijk) 135

Jason Bartlett (Verenigde Staten) 135

Rene Kjaer (Denemarken) 132

Enrico Bellei (Italië) 122

David Butcher (Nieuw Zeeland) 102

Neil Day (Australië) 93

Trevor Henry (Canada) 79

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: