Home | Buitenland | Vierde zege voor Bella Toscana

Vierde zege voor Bella Toscana

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Vierde zege voor Bella Toscana

ESKILSTUNA - In het Zweedse Eskilstuna was dinsdag de door Jan-Ede Kuipers gefokte Bella Toscana opnieuw succesvol. De merrie werd door Jorma Kontio in een tijd van 1.14,6 over 1640 meter naar de winst gereden. Bij haar vorige start bracht de merrie haar record reeds naar 1.13,8.

De vijfjarige Bella Toscana behaalde in het Zweedse Visby medio vorig jaar de eerste winst in haar toen nog prille loopbaan. Dat gebeurde in handen van haar toenmalige trainer Jan-Ake Hoas. Inmiddels verwisselde ze alweer een paar keer van trainer. De dochter van Pim Wielinga en Lushkara Boko won tot dusverre drie maal in negentien optredens. De winst in Eskilstuna zorgde voor een bijschrijving van zo’n twee mille op de winsomteller.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: