Home | Buitenland | Mooi succes Avanti LM

Mooi succes Avanti LM

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Mooi succes Avanti LM

AXEVALLA – Voor Avanti LM was er zondag mooi succes weggelegd op de baan van het Zweedse Axevalla. De zes jaar oude zoon van Love You en Orchide Hornline won met Kajsa Frick in 1.15,7 over 2140 meter.

Daarmee werden Bulldozer en Onice Axe geklopt. De eerste prijs in deze Kronprinsessan Victorias Lopp bedroeg zo’n tien mille. De winnende tijd was niet bijzonder, want sinds 2000 (Anything Goes, 1.16,5) was de koers niet trager verreden dan de 1.15,6 van Klio Face in 2012. In dit nummer komen uitsluitend vrouwelijke rijders aan de start. Charlotta Svensson is met drie zeges recordhoudster: Sir Jackson, Kahili en Rubin Scoop werden door haar naar de winst gestuurd.

De door Willem van der Meer en Hugo Langeweg gefokte Avanti LM heeft hiermee zijn zevende zege op Zweedse bodem gepakt. Hij behaalde destijds zijn eerste zege met Hugo Langeweg Jr op Duindigt, waarna hij even later naar Zweden vertrok. De ruin liep op de baan van Solvalla in mei 2012 al een record van 1.12,3 en verdiende inmiddels zo’n zeventig mille aan prijzengeld.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: