Home | Buitenland | Texas Charm imponerend

Texas Charm imponerend

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Texas Charm imponerend

VINCENNES - De Prix Chambon P werd op de baan van Vincennes gewonnen door Texas Charm. De zes jaar oude zoon van Cygnus d’Odyssee was overtuigend de sterkste in dit met 120.000 euro gedoteerde nummer.

 

Na het schrappen van Quaker Jet en Look MP kwamen veertien combinaties aan de start. De zege van de hengst van Ecurie Victoria kwam makkelijk tot stand en de winnaar wekte de indruk wel sneller te kunnen dan de getoonde 1.13,2. Tweede werd Reve de Beylev met Eric Raffin en Quinoa du Gers legde beslag op een derde plek. Texac Charm was als duidelijke favoriet aan de koers begonnen. De met 25 meter handicap begonnen Main Wise As werd negende.

De Prix Chambon P werd in het verleden gewonnen door onder meer Reve d’Udon, Vourasie, Abo Volo, Defi d’Aunou, Echo, General du Pommeau, General du Lupin (twee maal zelfs, in 2003 en 2004), Kazire de Guez, Lady d’Auvrecy en One du Rib. De laatste drie winnaars waren Orlando Sport, Roc Meslois en vorig jaar recent Rodrigo Jet.

Naamgever Chambon P was als driejarige in 1971 zelf winnaar van het Criterium des Jeunes en won ook de St. Leger des Trotteurs. Hij werd later een populair vaderpaard met kinderen als Abercrombie, Lucky Tilly en Potin d’Amour.

Meest recente winnaars Prix Chambon P:

2013    Texas Charm (Cygnus d'Odyssee) met Julien Dubois

2012    Rodrigo Jet (Coktail Jet) met Pierre Vercruysse

2011    Roc Meslois (Look de Star) met Pierre Belloche

2010    Orlando Sport (Hand du Vivier) met Sebastien Baude

2009    Monte Georgio (Ganymede) met Pierre Levesque

2008    One du Rib (First de Retz) met Joel Hallais

2007    L'Ocean d'Urfist (Pelops) met Junior Guelpa

2006    Lady d'Auvrecy (Dorenzo) met Sébastien Baude

2005    Kazire de Guez (Udo de Touraine) met Jean Michel Bazire

2004    General du Lupin (Lutin d’Isigny) met Jean Michel Bazire

2003    General du Lupin (Lutin d’Isigny) met Pierre Vercruysse

2002    Gebrazac (Sébrazac) met Serge Peltier

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: