Home | Buitenland | Zorro Idzarda bloeit op

Zorro Idzarda bloeit op

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zorro Idzarda Zorro Idzarda

ESKILSTUNA – In het Zweedse Eskilstuna waren dinsdag overwinningen weggelegd voor Demi Boko en Zorro Idzarda.

De driejarige Demi Boko zegevierde in handen van Leif Witasp in een nieuwe recordtijd van 1.17,2 over 2140 meter. Het was haar tweede zege in een loopbaan die pas drie starts telt. Ze is een dochter van Yankee Glide en de Finse Monkey Ride, die ook al de snelle Ashado Boko bracht.

Zorro Idzarda heeft al een aanzienlijk langer trackrecord, maar winnen is er de laatste tijd niet zo vaak meer bij. Na zeges in 2010 duurde het tot 2012 voor er weer een overwinning bij kwam. Het succes in Eskilstuna betekende ook voor 2013 de eerste winst van het jaar.

In totaal won de door Ynze van der Velde gefokte draver inmiddels zeven koersen, steeds in Zweden. De winst werd behaald met Björn Goop, die na 1.15,5 over 2140 meter over de meet reed. Zijn record vestigde hij onlangs op Solvalla: 1.11,4.

Als tweejarige maakte Zorro Idzarda al enige indruk met tijden van steeds in de 1.19, waarbij Simon Woudstra, Ruud Pools en John de Leeuw afwisselende als rijder fungeerden. Overwinningen leverde dat echter niet op. De zoon van Incredible Crafts en Tentolistopad verhuisde medio 2009 naar Zweden.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: