Home | Buitenland | Nieuw record Brasil Boko

Nieuw record Brasil Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nieuw record Brasil Boko

FÄRJESTAD – Na een eerdere recordverbetering in Axevalla (winst in 1.11,9) was het op de baan van Färjestad maandag wederom raak voor Brasil Boko. En opnieuw schroefde hij zijn record weer wat omlaag, want dit keer zette de hengst een winnende tijd van 1.11,7 over 1640 meter neer.

Brasil Boko behoort tot de betere paarden van zijn jaargang en schreef in handen van trainer Ake Svanstedt dit keer zo’n zes mille aan prijzengeld bij. Daarmee is hij – in Zweedse kronen gerekend – inmiddels miljonair. Vorig jaar zou hij nog in actie komen in de Grote Prijs van de UET, maar werd voor dat Europese topnummer geschrapt.

Brasil Boko is een zoon van de goede fokmerrie Harpune. Die bracht eerder ook al Unique Groenhof en de in Noorwegen reeds winnende Torpedo November.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: