Home | Buitenland | Brightman stoomt door in Zweden

Brightman stoomt door in Zweden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Brightman stoomt door in Zweden

RÄTTVIK – Op de baan van het Zweedse Rättvik was maandag winst weggelegd voor zowel Brightman als Demi Boko.

 

De driejarige Demi Boko zegevierde in handen van Leif Witasp in 1.19,8 over 2140 meter en dat betekende meteen een winnend debuutoptreden voor de merrie, die eind vorig jaar op deze baan al een geslaagde kwalificatie aflegde. Ze is een dochter van Yankee Glide en de Finse Monkey Ride, die ook al de snelle Ashado Boko bracht. Ajax-liefhebbers zullen misschien uitkijken naar het optreden van de nu tweejarige Enoh Boko, vernoemd naar de momenteel aan een Engelse club verhuurde voetballer. Ook Enoh Boko heeft Monkey Ride als moeder.

Brightman behaalde dezelfde meeting de vijfde winst in zijn loopbaan en zijn tweede zege in successie. Met Samuel Rehn – ook zijn trainer sinds november vorig jaar - zette hij 1.17,2 over 2140 meter neer. De door Arnold Mollema gefokte ruin is een zoon van Unforgettable en Chloe Kim, ook de moeder van de goede Uncle Joe’s Jet.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: