Home | Buitenland | Ysvink boekt nieuwe winst

Ysvink boekt nieuwe winst

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ysvink boekt nieuwe winst

MOMARKEN – In het Noorse Momarken was donderdag wederom winst weggelegd voor Ysvink. De al sinds 2009 in Noorwegen koersende zoon van het Franse fenomeen Jag de Bellouet en de merrie Victory Joe, boekte daarmee de veertiende zege in zijn loopbaan. De ruin komt afwisselend in montékoersen en het aangespannen werk in actie.

Dit keer was de winnende tijd 1.18,3 over 2640 meter voor de draver die zijn loopbaan met redelijk succes bij Arnold Mollema begon. Hij werd net als bij vorige winst gereden door Vidar Hop.

De winnende ruin is gefokt door fokker Glas uit Diever, die ook in Tsjechië al enkele kinderen van Victory Joe met succes zag starten. Zijn record vestigde hij ruim een jaar geleden, eveneens op de baan van Momarken, met een tijd van 1.14,9.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: