Home | Buitenland | Opvallende zege Vic Starlake

Opvallende zege Vic Starlake

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Vic Starlake: opvallende zege Vic Starlake: opvallende zege

RATTVIK – In het Zweedse Rattvik wonnen dinsdag twee Nederlandse paarden, waarbij de winst van Vic Starlake heel opmerkelijk was. De door de familie De Groot en Sierdje Schokker gefokte ruin is immers alweer zeven jaar uit ons vaderlandse koersbeeld verdwenen.

Aan het begin van zijn loopbaan won Vic Starlake met Rob de Vlieger en Ruud Pools, waarna hij naar Zweden vertrok en twee keer wist te winnen op de baan van Axevalla met Hans G. Eriksson. September vorig jaar verbeterde hij ongeplaatst zijn record nog naar 1.13,7 op de baan van Aby.

De laatste tijd is hij vooral actief in het montégenre met Veronica Eriksson. In Rattvik leverde dat de zoon van Alf Palema en United Nations als outsider nu zijn eerste winst sinds 2009 op. Hij noteerde een tijd van 1.16,8 over 1640 meter. Voor de rijdster, een dochter van de gememoreerde Hans G Eriksson, was het tevens de eerste zege in haar loopbaan. Het leverde de rijdster een waslijst aan SMS-felicitaties op.

Ook voor Ariane Boko was er winst weggelegd. De zesjarige merrie won met Kaj Widell als rijder in 1.18,1 over 2660 meter. Ariane Boko is een dochter van Pearsall Hanover en de Franse merrie Flordalie (ook de moeder van Vala Boko en Wellino Boko) en begon haar loopbaan bij de succestrainer Timo Nurmos. Via de lokale trainer Anders L Lundin kwam ze bij Ake Svanstedt in training. Daar won ze vorig jaar één koers mee. Inmiddels staat ze in training bij eigenaresse Catarina Westlund uit Borlänge. Haar besttijd is inmiddels 1.15,9 en ze won tot dusverre vijf koersen.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: