Home | Buitenland | Vierduizend voor Erik Adielsson

Vierduizend voor Erik Adielsson

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Vierduizend voor Erik Adielsson

JÄGERSRO – Op de baan van het Zweedse Jägersro reed Erik Adielsson zaterdag een jubileumzege bijeen. Hij leverde de vierduizendste overwinning in zijn loopbaan af.

Over die mijlpaal deed Adielsson iets meer dan twintig jaar. In 1992 was hij voor het eerst succesvol en met dank aan Macho Look kon de 38-jarige rijder zaterdag zijn memorabele winst boeken. De pikeur was blij dat de winst uitgerekend plaatsvond op Jägersro, daar waar hij zijn loopbaan eigenlijk ook begon.

Tot de grootste zeges van Adielsson behoren de winst met Joke Face in de Zweedse Derby (2010), de Hugo Åbergs Memorial in 2006 met Citation en in 2011 met Lavec Kronos en de Oslo Grand Prix met Mara Bourbon in 2006. Ook was hij al enkele keren Zweeds rijderskampioen. Zijn duizendste overwinning behaalde hij in 2001. Op de lijst van meest winnende Zweedse rijders aller tijden bezet hij momenteel een achtste plaats.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: