Home | Buitenland | Aga Khan Boko schakelt zichzelf uit

Aga Khan Boko schakelt zichzelf uit

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Aga Khan Boko (Archieffoto) Aga Khan Boko (Archieffoto)

JOENSUU – In het hoofdnummer op de baan van het Finse Joensuu kwam van het beoogde duel tussen Maxwell Mayday en Aga Khan Boko niet veel terecht. De winst ging zaterdag naar de verrassende Tamilphoto in dit met twaalf mille vorstelijk gedoteerde nummer.

De als favoriet vertrokken Viking Kronos-zoon Aga Khan Boko verspeelde zijn kansen door een galoppade en Maxwell Mayday kwam niet verder dan een derde plaats.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Bas Schwarz 18 mrt 2013
Van het "beoogde duel" Maxwell Mayday- Aga Khan Boko kwam juist alles terecht. Maxwell van kop af en Aga Khan daarnaast in het dodenspoor. De Viking Kronos-zoon moest de tweestrijd vanuit zijn ongunstige positie als eerste bekopen en viel bij het uitkomen van de laatste bocht ver terug, van een galoppade was geen enkele sprake.

Maxwell Mayday wist bij zijn seizoensdebuut lang stand te houden, maar de sterke Tamilphoto (opende voor de laatste bocht 3-dik de aanval) kreeg hem zo'n 80 meter voor de finish op de knieën. Na een koers op maat (rug koploper) wist Daniel Palema precies op de streep de 2e plek nog af te snoepen van de koploper.

De beelden zijn terug te zien via onderstaande link:
http://down0.09181-down0.dna.qbrick.com/09181-down0/archive/20130316/20130316_14_110_h.mp4
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: