Home | Buitenland | Charme: twee keer winst op rij

Charme: twee keer winst op rij

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Charme: twee keer winst op rij

BERGEN – In het Noorse Bergen kon donderdag de tweede winst op rij worden gevierd van de Nederlandse merrie Charme.

Charme is een vier jaar oude merrie die haar loopbaan op de baan van Duindigt nog begon met Tom Kooyman. De dochter van Look de Star en Ella de Cenoman behaalde daarbij in twee starts twee ereplaatsen en verhuisde vervolgens naar Noorwegen.

In Bergen won ze donderdag met Svein Ove Wassberg in 1.21,2 over 2100 meter, hetgeen dus haar tweede overwinning in successie was. Ze werd vanuit het Franse Reims gefokt door de familie Parmentier, maar is Nederlands geregistreerd en koerste in ons land voor de markante kleuren van Peter Aleman uit Hoek van Holland.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: