Home | Buitenland | Zico wint PMU-koers in Wenen

Zico wint PMU-koers in Wenen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zico (Archieffoto © Drafsport.nl/AD) Zico (Archieffoto © Drafsport.nl/AD)

WENEN – De eerste PMU-koersdag op de baan van het Weense Krieau heeft ook nog voor Nederlands succes gezorgd. In het nummer voor de wat meer verdiend hebbende paarden ging de winst namelijk naar Zico.

 

De door Peter Kouwenhoven uit Zoetermeer gefokte zoon van Goetmals Wood en Realy Furniture versloeg in handen van Mario Zanderigo onder meer de als tweede aankomende Alquin Elegance (voorheen in training staande bij Paul Hagoort). De eerste twee aankomende paarden klokten elk 1.19,1 over 2660 meter.

Er staan nog twee van dergelijke PMU-dagen gepland op Krieau. De eerstkomende is 22 maart, waarna ook op 10 september nog wordt gekoerst met een zwaar Frans stempel. In het Oostenrijkse trainersklassement staat onze landgenoot Robert Metzlar overigens momenteel tiende.

 

Beoordeel dit artikel

4.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: