Home | Buitenland | Unforgettable blijkt taaie veteraan

Unforgettable blijkt taaie veteraan

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Unforgettable: ouderwets op dreef © www.traberofot-sx.de Unforgettable: ouderwets op dreef © www.traberofot-sx.de

GELSENKIRCHEN – Het was weer Holland Festival op de baan van het Duitse Gelsenkirchen, waar het merendeel van de zeges werd opgestreken door Nederlandse deelnemers.

“Goed voor het moraal”, meldde Arnold Mollema na de winst van Unforgettable in de Willi Rode-Geburtstagsrennen. De vedette zette met een messcherpe eindsprint de lang leidende Zidane Boshoeve terug. “Roland Hülskath heeft zich helemaal aan de doorgenomen tactiek gehouden”, vertelde Mollema na afloop van de door de elf jaar oude Unforgettable gewonnen koers. Hülskath kon tevreden laten weten dat het alweer een tijdje geleden was geweest dat hij achter een draver met een dergelijke versnelling in de benen had gezeten. Unforgettable kwam tot 1.15,1 en dat was voldoende on Zidane Boshoeve, Anky Kievitshof, Year of Transs R en Cantab Hall achter zich te houden.

Conan Boko was in zijn koers met Robin Bakker als rijder al snel verlost van favoriete Orsola SAS, die bij de start al veel terrein moest weggeven. Stormy Nightriver dicteerde weliswaar langere tijd het tempo, maar tegen de opmars van Conan Boko bleek geen kruid gewassen. De hengst van Victoria Park Stable was in 1.15,9 rapper dan Anna Kournikova met Berend Lugies.

In de voorlaatste koers sloeg Bakker nogmaals toe met dank aan de licht verrassende Aztec Boko. De troef van Victoria Park Stable hield Winston C in 1.15,0 op een tweede plaats. Verder kwamen Amigo Butcher, One in a Million en Ysvogel. Voor zowel Bakker als trainer Paul Hagoort was het daarmee een geslaagde meeting met twee overwinningen.

De montékoers werd gewonnen door Bendt Ricardo met Cathrin Nimczyk. De Santana Boko-zoon was weliswaar langzamer dan Armbro Embellish met Nadia Gorter, maar het startvoordeel gaf de ruin niet meer uit handen.

Hiltje Tjalsma reed met Bullseye een bekeken koers. Ze liet het kopwerk lang over aan Making Moves, maar benutte de slotfase voor een geslaagd offensief. De winnende Love You-zoon uit het entrainement van Bert Leeman was in 1.15,6 rapper dan Making Moves (getraind door Marcel Hauber) en Angel of Life, die door Gerrit Gommans wordt getraind.

De amateurs moeten hun heil tot dusverre vooral zoeken op Duitse bodem, bij afwezigheid van koersen in eigen land. Dat leverde voor Zandvoorter Peter Wisker zondag winst op met Brazil Elegance, die een tijd van 1.16,9 noteerde.

De zesde koers van de dag moest door een aanrijding tussen Zita Ricardo (met de daardoor ten val komende Robbin Bot) en Amazing Love (Rob de Vlieger) afgebeld worden. Pas later kon de draverij worden ingehaald en daarbij bleek Amazing Love geen hinder van het accident te hebben ondervonden. De winnende tijd was 1.18,3.

Rick Wester scoorde een overwinning voor de Starnmeerse familie De Groot. De zoon van Juliano Star en Ultra Boko was in 1.17,1 veel rapper dan de Mollema-pupil More Caviar en Cambro Jet met Ruud Pools.

De inmiddels Duits bezit zijnde Blits Buitenzorg was met Ralf Oppoli in 1.17,7 overtuigend rapper dan de concurrentie.

Beoordeel dit artikel

3.67
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Joop Arkenbout 5 mrt 2013
Unforgettable oud duits derbywinnaar en van nog veel meer. Diep respect voor deze klassehengst
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: