Home | Buitenland | Nealy Lobell overleden

Nealy Lobell overleden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Nealy Lobell Nealy Lobell

STOCKHOLM - In Zweden is de vijfvoudige Elitloppet-finaliste Nealy Lobell op 29-jarige leeftijd overleden. Ze was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de meest dominante merries van haar generatie.

De in Amerika gefokte Nealy Lobell (van Speedy Crown) ging als driejarige richting Zweden, waar ze bij Johnny Takter belandde. Hoewel ze als jong paard in haar geboorte-omgeving al uit de voeten kon, ze werd er veelal gereden door Jan de Zweed Nordin, kwam ze tot wasdom in Europa. Zo won ze twee keer het Campionato Europeo (1990 en 1991 met Jorma Kontio), de Årjängs Stora Sprinterlopp van 1990 en de  Klosterskogens Elitlopp van 1991. Ook tweede plaatsen in de Copenhagen Cup, het Forus Open en de Hugo Åbergs Memorial prijken er op haar palmares. In 1988 en 1992 werd ze vierde in de Elitlopp. In 1990 zette ze in de finale van de Elitlopp met 1.11,7 haar record neer.

In haar loopbaan won ze 47 koersen. In 1993 beëindigde ze haar actieve loopbaan en ging ze verder als fokmerrie. Ze werd de moeder van grootverdieners als Herr Jägermeister, Super Queen en Blue Canyon.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: