Home | Buitenland | Ysvink blijkt maar winnen

Ysvink blijkt maar winnen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ysvink blijkt maar winnen

JARLSBERG – In Jarlsberg was vrijdag winst weggelegd voor Ysvink. De al sinds 2009 in Noorwegen koersende zoon van het Franse fenomeen Jag de Bellouet en de merrie Victory Joe, boekte daarmee de dertiende zege in zijn loopbaan. De ruin komt afwisselend in montékoersen en het aangespannen werk in actie.

Dit keer was de winnende tijd 1.15,1 over de mijl voor de draver die zijn loopbaan met redelijk succes bij Arnold Mollema begon. Hij werd gereden door Vidar Hop en dat was voor de eerste keer in de carrière van Ysvink dat hij deze rijder achter zich aantrof. In dit nummer werd overigens de nog altijd actieve Koko Dijkhoeve-dochter Yvana R geschrapt.

De winnende ruin is gefokt door fokker Glas uit Diever, die ook in Tsjechië al enkele kinderen van Victory Joe met succes zag starten. Zijn record vestigde hij ruim een jaar geleden, op de baan van Momarken, met een tijd van 1.14,9.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: