Home | Buitenland | Goetmals Best op dreef

Goetmals Best op dreef

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Goetmals Best op dreef

BERLIJN – Op de baan van Berlijn-Karlshorst waren donderdagavond twee Nederlandse vertegenwoordigers succesvol.

Al in de openingskoers was het raak voor trainer Harry Pools, de oud-Beverwijker die begin jaren zeventig van de vorige eeuw nog eens drie keer op rij nationaal kortebaankampioen werd en op de langebaan succesvol was met paarden als Allegro. Hij zag zijn Juliano Star-zoon Ultrason du Chef winnen in 1.21,1 in handen van Edelbert Ohmer. De combinatie klopte Rehatyno, een zoon van de Nederlandse merrie Reality Limburgia.

Niet veel later kwam er zelfs een Nederlands trio op het virtuele podium. De door Gijs van den Bor gefokte Goetmals Best was in 1.18,6 over 2000 meter rapper dan de concurrentie. De ruin werd door Roman Matzky naar de zege gereden en klopte daarbij Yoran Frisia en Diamond Hallinck. Zij zijn gefokt door respectievelijk Johannes Kramer en Henk van de Wetering.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: