Home | Buitenland | Brisco Boko blijft imponeren

Brisco Boko blijft imponeren

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Brisco Boko blijft imponeren

UMAKER – In het Zweedse Umaker viel vrijdag de negende zege in de loopbaan van Brisco Boko te vieren. De vijf jaar oude zoon van Kadabra en de Amerikaanse Boko-merrie Tilly Boko behaalde die overwinningen in slechts twaalf starts.

De winnende tijd van 1.17,3 over 2140 meter was dit keer niet opvallend. Net als bij zijn vorige zeges werd hij ook nu gereden door Ulf Ohlsson.

Brisco Boko werd niet alleen gefokt door John Bootsman, maar mede door Flevofarm (Titia en Sybrand Iwema). Beide fokkers zijn al voor een langere periode samen actief en succesvol.

Brisco Boko werd tijdens een 2 Companions Sale nog voor 7500 euro aangekocht door Henk Grift, maar koerste vanaf februari 2011 uitsluitend - en aanvankelijk met lange tussenpauzes - in Zweden.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: