Home | Buitenland | Zege voor Ziggly Wiggly

Zege voor Ziggly Wiggly

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zege voor Ziggly Wiggly

ARHUS – De naam Ziggly Wiggly zal de doorsnee Nederlandse liefhebber niet veel zeggen, maar deze Nederlandse merrie scoorde in het Deens Aarhus woensdag wel de eerste winst in haar loopbaan.

De dochter van Gobernador en Gaya Kievitshof zette over 1800 meter een winnende tijd neer van 1.16,3. Dat betekende een nieuw record voor de door amateurtrainer Erik Grove gereden merrie.

Die begon haar loopbaan enkele jaren geleden in Noorwegen. De door Schavemaker Transport gefokte draver is een halfzusje van You’ve got mail, die bij de familie Van der Blonk destijds indruk maakte met winst in onder meer de Jofferprijs. Grootmoeder Gaya Kievitshof doet bij Siem Hartman ongetwijfeld nog een belletje rinkelen. Hij behaalde met die tonwinnares immers zijn duizendste overwinning als pikeur.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: