Home | Buitenland | Twee Hollandse zeges in Berlijn

Twee Hollandse zeges in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Michael Schmid won met Sir de Star (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de) Michael Schmid won met Sir de Star (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de)

BERLIJN – De meeting van Berlijn leverde zondag twee Nederlands gefokte paarden winst op. Zowel Sir de Star als Provider greep de zege op de Derby-piste van Mariendorf.

De openingskoers leverde een overwinning op voor de Look de Star-zoon Sir de Star, die met Michael Schmid wist te winnen. De vier jaar oude hengst werd destijds gefokt door Jean Huls en wordt getraind door Marion Jauss, al jaren een beeldbepalende figuur als eigenaresse in de Duitse drafsport. Het was het eerste seizoenoptreden voor de nog wat wisselvallig presterende draver.

Ook Provider pakte een zege. In handen van Michael Nimczyk (er waren nogal wat ‘westelijke’ rijders aanwezig in Berlijn, reed de Diamond Way-zoon in 1.18,3 over 1900 meter naar de bloemen. De ruin is gefokt door onze landgenoten Dirk en Martin Lukje en kwam tot dusverre vooral uit in zwaarder bezette velden in Hamburg en Dinslaken.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: