Home | Buitenland | Twee zeges voor Henk Grift

Twee zeges voor Henk Grift

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dubbelslag voor Henk Grift in Kuurne Dubbelslag voor Henk Grift in Kuurne

KUURNE – De Mardi Gras Meeting op de baan van Kuurne leverde uitstekende resultaten op voor de Nederlandse deelnemers. Vooral Henk Grift kon tevreden terug naar Arcen, want de goedlachse trainer kon twee winnaars inladen.

 

De eerste was Britt Newport, die volgens Grift ondanks wat tegenslag is uitgegroeid tot één van de beste merries van haar jaargang. In handen van Jesse ter Borgh hield de dochter van Abano As en Tamara Groenhof in de slotfase in 1.19,1 nipt voordeel op de concurrentie. Bij haar laatste optreden – november vorig jaar – had Britt Newport in Wolvega ook al gewonnen. Op haar palmares prijkt onder meer een tweede plaats in de Sweepstakes Merries.

De tweede winnaar van Henk Grift was Titane du Donjon. De ruin deed na zijn oversteek vanuit Frankrijk nog weinig verkeerd in Wolvega en was nu met Nico D’haenens de snelste over 2800 meter. Hij is pas zes jaar en kan dus nog zo’n tien jaar aan de bak in ons land.

Ook de inmiddels in Belgische handen zijnde Be Suprise wist te winnen. Voor de uit een toevallige vrijage van Ytranssbelwin en Ylaxy Queen geboren merrie was het de tweede winst in successie op de baan van Kuurne. De winnende rijder was Hein Van den Hende.

Hoofdnummer was uiteraard de Grand Prix d’Hiver, een koers die al decennia lang wordt verreden. Voorheen op banen als Dilbeek en Sterrebeek, tegenwoordig op de piste van Kuurne. De wist ging hier in 1.15,9 naar Onyx d’Em met Piet van Pollaert. De combinatie was te sterk voor Quintin Rose en Perlando.

Meest recente winnaars Prix d’Hiver:

2013    Onyx d'Em (Urane Sautonne) met Piet Van Pollaert

2012    Commander Crowe (Juliano Star) met Christophe Martens

2011    Marielles (Kick Tail) met Christophe  Martens

2010    Linda di Casei (Uronometro) met Alessandro Gocciadoro

2009    Lönshults Danne (Pythagoras) met Johanna Lindqvist

2008    Amour Ami (Tagliabue) met Robert Bergh

2007    Pittman (Invit Broline) met Marnix de Groote

2006    Twigs Newton (Lindy's Crown) met Hugo Langeweg J:r

2005    Pittman (Invit Broline) met Marnix de Groote

2004    Red Baron (Baron Darby) met Kurt Martens

2003    Komet November (Super Arnie) met Peter Strooper

2002    Grenade d'Alencon (Orfeu Négro) met Kristof Depuydt

2001    Koko Dijkhoeve (Armbro Ted) met Hugo Langeweg

2000    The Bad Boy (Speedy Somolli) met Dominik Locqueneux

 

Beoordeel dit artikel

5.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: