Home | Buitenland | Ayar Boko: eindelijk weer winst

Ayar Boko: eindelijk weer winst

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ayar Boko: eindelijk weer winst

STOCKHOLM – Het heeft twee jaar geduurd, maar ook de tweede winst in de loopbaan van Ayar Boko is binnen gehengeld. De ruin die in 2010 zijn eerste winst behaalde met Jorma Kontio, was zondag op Solvalla de snelste in handen van Björn Goop.

Gedurende zijn gehele loopbaan staat de zoon van Credit Winner en Namarra Boko al in training bij eigenaar Timo Nurmos. Die zag hem nu winnen in 1.16,0 over 2160 meter. Zijn record van 1.13,6 liep hij medio vorig jaar.

Moeder Namarra Boko, die als tweejarige al presteerde met winst in de Vinterfavoriten en met een derde plaats in de Prix Roederer als vijfjarige ook nog volop meestreed in de klassiekers, was zelf een uitstekend koerspaard.

Mede door deze zege staat Bootsman inmiddels weer derde op de ranglijst van meest succesvolle fokkers in Zweden gedurende het huidige jaar. Vorig jaar werd de Nederlander tweede.

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: