Home | Buitenland | Holland Festival in Duitsland

Holland Festival in Duitsland

Door 2
Letter groote: Decrease font Enlarge font
At Full Speed klopt Bendt Ricardo (© www.traberfoto-sx.de) At Full Speed klopt Bendt Ricardo (© www.traberfoto-sx.de)

GELSENKIRCHEN – De meest indrukwekkende prestatie op de baan van Gelsenkirchen werd misschien wel geleverd door At Full Speed met Michelle Kokkes. De merrie maakte in het monténummer liefst vijftig meter startachterstand goed op Bendt Ricardo en zegevierde.

At Full Speed is al enige tijd een opvallende naam in de montédraverijen, ook al speelt dat gedeeltelijk buiten ons gezichtsveld af. De ook voor de sulky, op de grasbanen en de kortebanen goed meekomende dochter van Noa Boko weerstond in de slotfase de sterk terugkerende Bendt Ricardo. Daar zag het lang niet naar uit, omdat At Full Speed de starthandicap al snel wegwerkte en al tweede lag. “Ze kan goed vertrekken, maar dat ze zó snel al vooraan zou liggen, had ik niet verwacht”, aldus Michelle Kokkes, dochter van dravertrainer Leo Kokkes. “Dat ik tweehonderd meter voor de finish de kop nam, was misschien te snel, want als ze vooraan ligt wordt ze toch wat lauw. Zo kon Cathrin Nimczyk met Bendt Ricardo nog dichtbij komen. Gelukkig liep het nog net goed af.”

At Full Speed won dit jaar al twee montékoersen, maar voor Avalon Transs R mocht alweer de derde seizoenzege worden genoteerd. In de klasse tot 45 mille werd de merrie door Rob de Vlieger naar de zege gereden. In de laatste rechte lijn zette ze een fraaie eindspurt in, waarmee ze Winston C en Vesper Scimitar voorbleef. De winnende tijd was 1.16,4.

De Vlieger die de zeges momenteel aaneenrijgt in Gelsenkirchen was ook succesvol met Amigo Butcher. De ruin van Stal Terschelling zette in 1.16,0 over 2000 meter de door Robbin Bot gereden leeftijdgenoot Andersik Well van Antoon Wilderbeek duidelijk terug.

Ook Hiltje Tjalsma droeg bij aan het stalsucces. Ze bezorgde haar partner twee overwinningen met dank aan Aad Schermer en Amazing Love. Laatstgenoemde had aan 1.18,2 genoeg, terwijl Aad Schermer in 1.16,2 de door Yanick Mollema gereden Primetime maar net voorbleef.

Reinier Feelders greep als trainer een zege met de verrassende Titania’s Girl met Silvia Raspe. “De koers ontwikkelde zich gewoon heel mooi voor ons”, wist Raspe na de winst van de merrie die wegens een darminfectie enige tijd minder optimaal was. De laatste weken werkte ze weer goed, zodat Feelders niet echt verbaasd was over de overwinning, waarbij Brazil Elegance (Peter Wisker) werd geklopt.

De in Kevelaer werkzame trainer schreef nog een tweede winst bij met dank aan Classic Boszorg. Hiervoor tekende in een gastritje Robbin Bot, die de merrie in 1.19,8 ruim voor de concurrentie over de meet voerde.

Ook Jan Wagenaar Jr zegevierde. De zoon van de trainer van de eeuw was in de openingskoers de sterkste met Breaking News. De zoon van Joker de Rozoy en Isabel Pluto zette een winnende tijd van 1.17,0 neer.

Beoordeel dit artikel

3.00
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 2 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
Nac Amateurrijders 4 feb 2013
Voor de amateurs is er weinig te rijden in Nederland en dat is jammer
veel amateurs vragen zich af waarom er op Wolvega niet kan worden gestart
Het antwoord wat ik kreeg, dat hebben de Fransen liever niet
de volgende vraag is dan
Kan er dan geen ama koers als laatste koers worden vereden
Het antwoord wat ik kreeg dan zijn we bang dat er dan minder paarden in de P M U koers starten
avatar
marcel teeuwisse 4 feb 2013
Maar wel de jaarlijkse rekening sturen voor deelnemer.
totaal: 2 | nu in beeld: 1 - 2

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: