Home | Buitenland | Zeges Conway Boko en Youp Lucswolle

Zeges Conway Boko en Youp Lucswolle

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Youp Lucswolle (Archieffoto) Youp Lucswolle (Archieffoto)

BOEDAPEST – In het Hongaarse Boedapest konden zaterdag twee Nederlandse dravers worden gehuldigd. Conway Boko en Youp Lucswolle namen de successen voor hun rekening.

Voor Youp Lucswolle was het de achtste winst in zijn loopbaan. De zoon van Castleton Bass en Sorry Yoly won in handen van rijder Tibor Hajnal in 1.21,1 over 1900 meter. Hij klopte onder meer de ongeplaatst eindigende Peter Burgerheide. In ons land acteerde Youp Lucswolle onder de hoede van Dion Tesselaar, die zelfs enkele keren met hem actief was in Zweden. In 2007 was Youp Lucswolle nog de sterkste in de klassieke Jonkerprijs.

De driejarige Conway Boko is ook al een zoon van Castleton Bass. De door John Bootsman gefokte draver werd op Kincsem Park eveneens gereden door Tibor Hajnal. De winnende tijd was hier 1.25,1 over 1800 meter

Het was de achtste start in zijn loopbaan. Zijn besttijd is inmiddels 1.18,8. Moeder Waecon Boko bracht na Conway Boko ook al Dinos Boko en Edson Boko. Eerder dit jaar was Conway Boko op Kincsem Park ook al twee keer de snelste geweest.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: