Home | Buitenland | Lucratieve zege voor Aponia Boko

Lucratieve zege voor Aponia Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Örjan Kihlström Örjan Kihlström

VISBY – In het Zweedse Visby konden woensdag zeges worden genoteerd van Balzac Boko en Aponia Boko.

Balzac Boko zegevierde in handen van Daniel Olsson. De zoon van From Above en Tuscany Boko zette een winnende tijd van 1.14,6 over 2140 meter neer. De vierjarige hengst wordt getraind door Rainer Björkroth, die op Solvalla domicilie houdt. Het was de vierde winst in de loopbaan van de draver.
Zijn moeder Tuscany Boko was destijds met Per Lennartsson een succesvol koerspaard. Ze had met Zizou Boko eerder al een andere winnende draver in Zweden actief. In 2010 verhuisde Tuscany Boko naar Nederland.

Eveneens was er een zege voor Aponia Boko. De gedurende haar loopbaan enige tijd vanwege gezondheidsproblemen absent zijnde merrie won een serie van de Diamantstoet over 2140 meter in 1.15,2. Dat leverde haar omgerekend een slordige tien mille op. Ze wordt getraind door Timo Nurmos en is een dochter van Viking Kronos en Kathy Silvio. Laatstgenoemde was als driejarige in 2004 zelf tweede in een Zweedse Breeders Crown Merries.
De Gotlandslöpningen werd in 1.13,8 een prooi voor Deuxieme Picsous (Örjan Kihlström), die Spring Ray klopte. Favoriet Nahar werd uitgeschakeld.
Vendi liep deze koersdag in handen van Kim Eriksson een nieuw baanrecord. De 1.12,5 over 1640 meter was een nieuwe besttijd voor oudere merries.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: