Home | Buitenland | Snelle tijden in Gelsenkirchen

Snelle tijden in Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Hollys Boy won één van de hoofdnummers © www.traberfoto-sx.de Hollys Boy won één van de hoofdnummers © www.traberfoto-sx.de

GELSENKIRCHEN – Een van de belangrijkste draverijen zondag op de baan van Gelsenkirchen was de met 4.400 euro gedoteerde Preis der Stadt Gelsenkirchen. De winst ging naar de ook regelmatig bij ons aantredende spurter Hollys Boy.

Voor rijder Michael Nimczyk was de winst in dit nummer al snel een zekerheidje. “Een makkelijke overwinning. Ik heb Hollys Boy geen moment hoeven vragen, hij ging van begin tot einde ijzersterk.” De winnende tijd van 1.12,5 over de mijl was onder meer Yesterday (vierde in een eveneens rappe 1.12,8) en Year of Transs R (vijfde) te machtig.

Terwijl Hiltje Tjalsma inmiddels een bronzen plak op zak had bij het EK voor amatrices, kon de door haar gefokte Comeonhill in de voorlaatste koers door een galoppade de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De winst in dit nummer in de aanloop naar de Buddenbrock-Rennen ging naar CC Rider met Heinz Wewering. De winnende tijd van 1.15,0 was net te snel voor Contucky Newport met Jesse ter Borgh in de sulky. De tweede Trial in het kader van de Buddenbrock-Rennen ging naar Vicomtesse met Roland Hülskath.

Hülskath won ook nog met On the road Rex, waarmee hij de topfavoriet Bronco Boko (gereden door Tom Kooyman) klopte. De vier jaar oude Italiaanse ruin On the road Rex wordt getraind door Jos Oorthuysen. De winnende tijd van 1.15,5 betekende een nieuw record. Zijn derde winst haalde Hülskath binnen met de driejarige Fransman Victorious Love. De Vibelzee-hengst was in 1.15,3 te snel voor Clint Attack met Jan van Dooyeweerd. Victorious Love – die in Frankrijk nog geen potten kon breken - wordt getraind door Age Posthumus.

Laatstgenoemde kon in een amateurkoers ook nog een winnaar toevoegen aan zijn groeiende arsenaal winnaars. Jörg Hafer reed Blueberry Dragon in 1.15,8 naar de winst en troefde daarbij de door Wim Duivenvoorden getrainde Lady Winner af. Blueberry Dragon is nog altijd in bezit van fokker Tjalco de Witte (Dragon Trotters). In een andere amateurkoers was het Peter Wisker die wist te winnen met de door Jan van Dooyeweerd getrainde Brazil Elegance. De Love You-zoon was in 1.17,5 te snel voor Bellezza Toscana en Youarenumberone. “Op Duindigt beviel de ruin me de laatste keer al goed”, wist Van Dooyeweerd op voorhand al.

Uit Nederlands oogpunt was de winst van Stefan Schoonhoven met Zizou AM opvallend. De hengst van Hajo Duursma uit Oosterwolde soleerde in 1.15,5 naar de bloemen. In Gelsenkirchen was het alweer de derde winst op rij voor de zoon van Chips and Fish.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: