Home | Buitenland | Brasil Boko naar nieuwe triomf

Brasil Boko naar nieuwe triomf

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ake Svanstedt won met Brasil Boko Ake Svanstedt won met Brasil Boko

LINDESBERG – Boko Stables mocht als fokker woensdag weer een zege bijschrijven tijdens de meeting van Lindesberg. Met dank aan Brasil Boko staat het seizoentotaal voor Bootsman cum suis dit jaar inmiddels op 53 Zweedse overwinningen.

De Love You-zoon Brasil Boko schreef daarmee zijn zesde zege in veertien starts op zijn naam. De winst was goed voor ruim zes mille. De winnende tijd was 1.14,8 over 2140 meter. Moeder Harpune bracht eerder ook al Unique Groenhof en de in Noorwegen reeds winnende Torpedo November.
Tijdens deze meeting waren er in totaal drie overwinningen voor rijder Åke Svanstedt, waarbij naast zijn succes met Brasil Boko ook winst in de Bergslagsloppet met de voormalige seriewinnaar Rutger Raket. Die won dit nummer in een nieuw baanrecord van 1.11,6.
Svanstedt won dit nummer eerder al met Finders Keepers (2009), On Air (2003), de later nog bij Hennie Grift actieve Drewgi (1997) en Floran Pro (1994). Op de erelijst staat ook Spendic (1996), de deze eeuw zo veel in ons land als dekhengst gebruikte zoon van Big Spender.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: