Home | Buitenland | Winst Yewel Boshoeve en Indecrottable in Reims

Winst Yewel Boshoeve en Indecrottable in Reims

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Yewel Boshoeve (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de) Yewel Boshoeve (Archieffoto © www.traberfoto-sx.de)

REIMS – In het Franse Reims was er maandag een opvallende zege voor Yewel Boshoeve. De Diamond Way-dochter van Wiebe Landman draait al langer mee op hoog niveau met zeges in Zweden en Nederland, maar ook met een overwinning in een Breeders Crown van 2009. De tegenwoordig door Ron Kuiper getrainde merrie kon na een zege begin december in Marseille-Vivaux niet meer bevestigen, maar in handen van Pierre Vercruysse kwam ze nu eindelijk weer eens zonder fouten aan de meet.

Aanvankelijk deed ze dat in 1.16,0 over 2550 meter als tweede, maar de winnende Sir Holger werd door het comité vanwege zijn onzuivere gangen alsnog uit de uitslag verwijderd. De winst leverde Yewel Boshoeve een eerste prijs op van zes mille.
In een montékoers was er daarnaast winst weggelegd voor de door Henk Grift getrainde Indecrottable. In de Prix de Ville Dommange was de Pine Chip-zoon met Quintin Seguin te snel voor de concurrentie in 1.15,7 over 2575 meter. Sneller was hij onder het zadel nog niet eerder. Het optreden was goed voor 11.000 euro.
Voor Hannieball (Pierre-Yves Verva) was in dit veld als vijfde nog een geldpremie weggelegd. Daar greep de als zesde aankomende Zidane (tegenwoordig deels eigendom van Lieven de Groote) net naast.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: