Home | Buitenland | Sterre Kesbo wint hoofdnummer

Sterre Kesbo wint hoofdnummer

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Sterre Kesbo was imponerend © www.traberfoto-sx.de Sterre Kesbo was imponerend © www.traberfoto-sx.de

DINSLAKEN – De oudjes doen het vaak nog het beste. Dat bewees de twaalfjarige Sterre Kesbo zondag op de baan van Dinslaken, waar de ruin met een winnende 1.15,1 voor een seizoenrecord over de middenafstand zorgde. Het betekende inmiddels alweer de 32e zege voor de door Ronald de Beer gereden oudgediende.

Het seizoenrecord in Dinslaken over de sprint staat overigens met 1.14,9 nog altijd op naam van Yonker Fanatic, die een gepland optreden in Dinslaken moest laten schieten. Sterre Kesbo rekende af met goede paarden als El Conchita (Michael Schmid), Un Gamin Impuls (Robin Bakker) en Credits by Myself (Roland Hülskath). De winnende ruin lijkt aan zijn derde jeugd bezig. Na eerder onder meer de Nakoersen Sprintbokaal te hebben gewonnen in 2007 was hij maart jongstleden in Wolvega ook de sterkste in het Stayerskampioenschap van Friesland.
De winnende draver is eigendom van Gé den Dubbelden uit Steenwijk, die precies dertig jaar geleden de Gouden Zweep won met Perry Anjo. Gaat Sterre Kesbo zondag op herhaling?
Het was niet de enige zege voor de uit Joure afkomstige De Beer. Ook met Blacky Blue won hij en die winst was misschien nog wel meer imponerend. Door een fout bij de start was de merrie tot ver in de achterhoede teruggeworpen, maar in de slotfase overmeesterde ze alsnog de concurrentie. Ze moet deels veel sneller hebben gelopen dan de geklokte 1.19,6. De slotfase ging bijvoorbeeld aan een voet van 1.15,2. De merrie is eigendom van John Maurix, die daarmee ook een succesvol uitstapje naar Dinslaken beleefde.
In de kwartetkoers bleef namelijk de beoogde favoriet Karat op stal en het was juist amateurrijder Maurix uit Ylst die daar optimaal van profiteerde met zijn Wishful Memory. De merrie zette een winnende tijd neer van 1.18,2. Met Zambonia's Wish (Marcus Marks) en Iron Migliore (Samantha Stolker) werd het podium in dit nummer grotendeels Nederlands.
Roland Hülskath stuurde twee keer een favoriet geacht paard naar de bloemen. De eerste keer deed hij dat in de openingskoers, waarin Hand Sniper ST won in 1.18,5. De zoon van Rhapsody Boshoeve is gefokt door Gerrit Steenge en bleef in de slotmeters Alysia B (Ronald de Beer) en Bella Donna (Cees Kamminga) voor.
De sensatie van de dag werd afgeleverd door Mario van Dooyeweerd. Met de merrie All by Myself (gefokt door de families Olivier en Van der Veen) was de rijder uit een vermaard drafsportgeslacht de sterkste. De driejarige had aan 1.20,5 genoeg.
Niet alleen Ronald de Beer scoorde een sportieve dubbelslag, dat deed ook Robbin Bot. Met de Abano As-dochter Jette Joo scoorde hij in 1.18,8 een winnares en later voegde hij daar met Mary Poppins een tweede zege aan toe. De merrie beëindigde daarmee een langdurige zegeloze periode en gezien de tijd van 1.17,6 zal een nieuwe winst niet nogmaals zo lang op zich laten wachten.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: