Home | Buitenland | Boko-jaarling duurste merrie tijdens Elitauktion

Boko-jaarling duurste merrie tijdens Elitauktion

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Boko-jaarling duurste merrie tijdens Elitauktion

STOCKHOLM - Victory Rain, een zoon uit de eerste jaargang van Muscle Hill, was vrijdagavond het duurste jaarling tijdens de Elitauktion. Trainer Stefan Hultman telde uiteindelijk 820.000 Zweedse Kronen neer voor de veilingtopper. Het was het tweede jaar op rij dat het voor het hoogste bod afgeslagen paard werd gefokt door Thomas Lind-Holm.

Moeder Savvy Yankee bracht eerder al enkele goede dravers in Amerika, zoals de aan het begin van deze eeuw koersende Rocky Balboa (derde in de Kentucky Futurity), Muscles in Blue (als tweejarige winnaar van de International Stallion Stake), Muscles To Spare en Hulk Hogan. Victory Rain was haar tiende nakomeling.
In totaal werden vijf jaarlingen van Muscle Hill geveild, maar alleen Victory Rain en Sloppy Joe gingen uiteindelijk van de hand. Drie dochters van de Hambo-kampioen van 2009 haalden de vooraf aangegeven verkoopprijs niet.
Na Victory Rain volgden als duurste jaarlingen New Generation (van Offshore Dream uit Yurrae Boko) en Ready Ribb (van Ready Cash).
Vervolgens kwamen twee paarden uit de kraamkamer van John Bootsman. Eldrick Boko (Cantab Hall-Radiant Lindy) werd door Natalia Bessmertnaya aangekocht voor 340.000 Kronen. Moeder Radiant Lindy kwam zelf tot een record van 1.10,5. Uit haar moederlijn komt onder meer de dekhengst Mr Novak voort, waarvan met name in België meerdere nakomelingen actief zijn.
De meest prijzige merrie was Ecana Boko (Viking Kronos-Ulana Boko) die voor 330.000 Kronen naar Björn Karlsson in Moliden ging. Ulana Boko zette met Zeus Boko al een volle broer van Ecana Boko op de wereld. Deze liep reeds een record van 1.13,7.
Ook in Zweden lijken de veilingen het zwaar te hebben. In tegenstelling tot een jaar eerder daalde de gemiddelde verkoopprijs wederom. Dit keer met zo’n dertien procent.

Later meer...

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: