Home | Buitenland | Wederom Duits succes Jos Oorthuysen

Wederom Duits succes Jos Oorthuysen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Yavari Boshoeve © www.traberfoto-sx.de (Archieffoto) Yavari Boshoeve © www.traberfoto-sx.de (Archieffoto)

DINSLAKEN – In het Duitse Dinslaken gaf Jos Oorthuysen een vervolg aan zijn successen van een dag eerder. Hij was daarmee maandag uiteraard niet de enige Nederlandse winnaar in het Ruhrgebied.

De eerste koers van de dag ging naar Yavari Boshoeve met de in topvorm verkerende Jos Oorthuysen. Die was een dag eerder ook al geweldig op dreef in Gelsenkirchen, waar hij drie winnaars afleverde. Yavari Boshoeve, nog altijd eigendom van fokker Wiebe Landman, won in 1.17,2 over 2100 meter.
De Hans Boshoeve-dochter kreeg in de winnaarsring later gezelschap van een andere Oorthuysen/Landman-pupil. De Zweeds geregistreerde Beloved Boshoeve (Korean-Jetline Boshoeve) klopte in 1.18,8 de door Simon Woudstra gereden Bettini Frisia.
Ook Caroline Aalbers was weer vanuit Callantsoog naar het oosten getrokken. Dat betaalde zich uit met een zege van Zahmir Nevele. De hengst van Tjalco de Witte was in 1.18,7 rap genoeg om de concurrentie terug te verwijzen.
De in geheel Europa actieve Arnold Mollema kon dit keer een Duitse winnaar op de groeiende erelijst bijschrijven. Dat gebeurde met dank aan Paycheck, die in handen van Thomas Panschow één van de hoofdnummers won. De ruin van eigenaar Jan Veenstra zette een winnende tijd neer van 1.16,7. In dit nummer domineerden de Nederlanders met Ubombo Boshoeve (Jos Oorthuysen) en good old Tim Trot (Roland Hülskath) op de resterende podiumplaatsen.
In de slotkoers mocht Jupiter Diamant zich na een zege van 1.17,7 laten huldigen. De door Roland Hülskath gereden ruin is eigendom van onze landgenoot Jan Lasterie.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: