Home | Buitenland | Spaanse Derby gaat naar Veloc

Spaanse Derby gaat naar Veloc

Door 1
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Op Mallorca is drafsport bijzonder populair Op Mallorca is drafsport bijzonder populair

PALMA DE MALLORCA – Vaak buiten ons zicht wordt in Spanje – en dan met name op het vakantie-eiland Mallorca – goede sport geleverd. Vooral de Franse dravers hebben veel invloed op het koerswezen in die contreien.

Het voorbije weekeinde werd er de met 100.000 euro gedoteerde Gran Premio Nacional verreden. Op de fraaie baan van San Pardo ging de zege hier naar Veloc, die werd gestuurd door de Europese rijderskampioen van zowel 1995 als 2004, Juan-Antonio Riera Rosello.
Veloc is een zoon van Bay Head (van SJ’s Photo) en de Zweedse merrie Queen Arbos. De winnende tijd in deze ‘Spaanse Derby’ was 1.17,4 over 2150 meter.
Tot de deelnemende pikeurs behoorde de Italiaanse toprijder Enrico Bellei. Niet vreemd, want hij zat achter de naar een voormalige Italiaanse topvoetballer vernoemde Vialli. De combinatie werd zesde.
Het was de 79e uitvoering van deze Gran Premio Nacional. De eerste versie werd destijds gewonnen in 1935 door de hengst Amilcar, een zoon van een Franse hengst Sermoise en de Mallorcaanse merrie Olga.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 1 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

avatar
danny brouwer 22 jun 2012
zou iemand mij kunnen vertellen waar de 2 koers banen liggen in mallorca? er ligt er ook nog 1 op manorca dat wist ik al.
totaal: 1 | nu in beeld: 1 - 1

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: