Home | Buitenland | Bloom Boko wint in Deens Billund

Bloom Boko wint in Deens Billund

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bloom Boko boekte zijn eerste Deense zege Bloom Boko boekte zijn eerste Deense zege

BILLUND - Bloom Boko scoorde zondag als vierjarige de vijfde overwinning in haar loopbaan op de baan van het Deense Billund. Het door Boko Stables en Flevofarm gefokte halfzusje van Adonis Boko reed over 1600 meter naar een zege in een rappe 1.14,2.

Rijder van dienst was net als bij al haar vorige overwinningen Joakim Lövgren, die in Jägersro ook trainer is van de merrie. Bloom Boko, inmiddels voorzien van een record van 1.13,0, vertrok reeds als jaarling naar Zweden, waar ze nu twaalf starts afwerkte en slechts één keer buiten het geld eindigde. Ze werd ooit voor 75.000 euro geveild tijdens de 2 Companions Sale.

In hetzelfde Billund was er ook nog een zege voor Photo Bear, die een stayerskoers op zijn naam schreef. De voorheen door Henk Grift getrainde SJ's Photo-zoon won met Bo Westergard in 1.14,6 over 3280 meter.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: