Home | Buitenland | Action Transs R superieur

Action Transs R superieur

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Action Transs R imponeerde op Duitse bodem Action Transs R imponeerde op Duitse bodem

HAMBURG - Het hoofdnummer in Hamburg ging op Hemelvaartsdag naar Action Transs R. De merrie won een met tien mille gedoteerde koers. Ook Your Love Lois imponeerde in de Duitse havenstad.

Action Transs R is van kop af op haar best en dat had gastrijder Thomas Panschow zich goed in de oren geknoopt. De merrie werd snel naar de leiding gestuurd en soleerde verder naar de winst in een rappe 1.16,5 over 1680 meter. Action Transs R is in bezit van Egbert Oosterhof zijn Hodij Coatings en wordt getraind door Cees Kamminga. Ze werd in Staphorst gefokt door Klaas en Roelof Redder. Als derde eindigde Beryl Boko (Silvia Raspe) die wordt getraind door Reinier Feelders. Voor Ziezo Buitenzorg was het karwei na een fout snel afgelopen. De winnende Panschow was na afloop vrij nuchter over zijn succes: "Het was een plezierig ritje..."

Your Love Lois leverde André Bakker een nieuwe internationale triomf op. De snelle ruin was in 1.15,2 over 2220 meter te sterk in een ander topnummer. De combinatie nam met nog één ronde te gaan de kop over en hoefde vervolgens alleen nog af te rekenen met Halley Jet Star. "Het is gewoon een goed paard. Hij werkte al een goede proef af in Wolvega, maar ik wist dat hier sterke tegenstanders liepen." En twintig meter geven op de koppaarden is ook geen peulenschil. Toch klaarde de vorig jaar in Jägersro nog winnende Your Love Lois ook dit karwei.

Ook Avatar Energy, in Deurze getraind door Marcel Hauber, reed naar een overwinning. De zoon van Kadabra werd eveneens door Panschow naar de zege gereden in 1.16,6 over 2200 meter. De hengst is eigendom van Wilco van der Jagt en zijn Granton Stables.

Annabel Charisma doet het uitstekend bij onze oosterburen en blijft aan de winnende hand. De seriewinnares was nu te sterk voor de concurrentie in 1.18,4 over 2200 meter. De merrie werd naar de bloemen gereden door Sarah Kube.

Een overwinning was er ook weggelegd voor Yoboko Toscana met Daniel Wagner in de sulky. De zoon van Pim Wielinga was in 1.16,6 over 2200 de rapste. Rijder Wagner meldde bij de huldiging dat het zegefeestje gevierd zou worden bij de McDonalds op de terugweg naar Berlijn.

De snelste winnaar van de dag was Michael November. Gereden door Michael Schmid was de ooit Nederlands bezit zijnde hengst de snelste in 1.14,8 over 2200 meter. De winnaars werden bij de huldiging gefeliciteerd door een heuse Duitse voetballegende: de voormalige Hamburger SV-topper Manfred 'Mannie' Kaltz.

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: