Home | Buitenland | Stal De Vlieger weer op dreef in Dinslaken

Stal De Vlieger weer op dreef in Dinslaken

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
stal_de_vlieger stal_de_vlieger

DINSLAKEN - Maandag is het voor de Duitse drafsport wekelijks gehaktdag, want in Dinslaken worden onze oosterburen dan steevast door de mangel gehaald. Ook dit keer was het eigenlijk vanaf de eerste koers raak voor de Nederlandse cavalerie. Timeless Renka was met Rob de Vlieger de sterkste in het hoofdnummer, maar dat was zeker niet de enige zege voor de Zwaanshoekse brigade.

De Vlieger was de meeting al begonnen met een zege van Aad Schermer. De vijf jaar oude zoon van Eller en Susan Schermer dicteerde het veld in 1.19,1 en zag na 2.100 meter dat Ballerina Boshoeve (Tom Kooyman) op ruime afstand tweede werd. Aad Schermer, in de gelijknamige polder gefokt door Gerard Hoetmer en Siem de Jongh, is inmiddels eigendom van Gert Groen.

De Vlieger vervolgde zijn zegereeks in de vijfde draverij van de avond, waarin hij met Zwinger Bobber in de slotfase naar de kop snelde. De merrie waarmee NDR-speaker Rogier den Dekker ooit een gelegenheidsdraverij wist te winnen, had aan een winnende 1.17,8 genoeg voor de winst. Ze is eigendom van Noord-Hollander Peter Veldink.


Ook provinciegenoten Peter Nijman (Limmen) en Tijmen Thiele (IJmuiden) konden weer juichen met dank aan hun Zico Express. De Yankee Mustang-zoon schreef een amateurkoers op zijn naam met Hiltje Tjalsma in de sulky. De combinatie was als grote favoriet van start gegaan.

De vierde winst voor de Zwaanshoekse stal kwam op naam van Timeless Renka. De veteraan rekende in de slotfase af met Wanda W (John Westenbrink) en stalgenoot Tim Trot met Roland Hülskath, die met een fraaie manoeuvre in de slotfase alsnog de ruimte kreeg. Timeless Renka blijft een jaar na zijn zege in het Wintersprintkampioenschap nog altijd met de top meedoen.

Winst was er ook voor Zambonia's Wish met Ralf Künzel. De Incredible Crafts-zoon zette een winnende tijd neer van 1.19,4. De winnende draver stamt uit de moederlijn van Wiebeline Wip, waaruit ook de Europese crack Nu Pagadi afkomstig is.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: